Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Hogyan óvjuk és ápoljuk a bőrünket a hidegebb idő beköszöntével?


A hűvösebb idő megérkezésével a környezet páratartalma egyre alacsonyabb lesz, a bőrünk pedig ennek hatására egyre szárazabbá válhat. Ez ráadásul főleg azok számára rossz, akik alapvetően a száraz bőrtípusúak klubját erősítik, így nekik még inkább oda kell figyelniük a bőrük ápolására, hogy elkerüljék a kellemetlen tüneteket, mint például a bőrfeszülés vagy a berepedezés.* Használjunk növényi olajakat! Vigyük fel a bőrünkre, utána pedig használjunk testápolót.

* Bőrünk érdekében érdemes otthonunk nedvességtartalmát is helyreállítanunk. A fűtött lakás levegője ugyanis hamar szárazzá válhat, így érdemes párásítót használnunk a hálószobában, a konyhában és a nappaliban is. Ha nem tudunk beszerezni drága berendezést, semmi probléma nincs, hiszen elég egy egyszerű, radiátorra akasztható vízzelt telt párásítót beszereznünk.

* Ne mossunk túl sok alkalommal arcot, csak annyiszor, amennyiszer feltételnül szükséges. Ha a sminkünket távolítjuk el, akkor mindenképpen használjunk száraz vagy érzékeny bőrre ajánlott olajat tartalmazó bőrápoló tonikot.

* Ne zuhanyozzunk túl meleg vagy forró vízben, ugyanis ilyenkor a természetes bőrvédő olajak távoznak a testünkről.

* Kerüljük a kemény szappanokat, helyettük a mild feliratúakat részesítsük előnyben, amelyek érzékeny bőrre lettek kitalálva.

* Figyeljünk arra, hogy fürdés vagy zuhanyzás után ne dörzsöljük erősen a bőrünket, inkább csak finoman töröljük szárazra.

* A sok vízivás nemcsak nyáron hasznos és elengedhetetlen, hiszen szervezetünk hidratáltsága a bőrünkre is óriási hatással van. Ha megfelelő mennyiségű folyadékot viszünk be a szervezetünkbe, akkor még a bőrünk színe is élénkebbé fog válni.

* Ha elkap minket az eső, soha ne hagyjuk magunkon a nedves ruhadarabokat, hanem vegyük le minél előbb, töröljük óvatosan szárazra magunkat, és kenjük be a bőrünket hidratálókrémmel.

Forrás: ridikul.hu

 
 
EGYPERCES - EGÉSZSÉG ÉS FITNESS levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.