5 üzenet a testedtől, ami azt jelzi, hogy sokkal több alvásra lenne szüksége
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A kialvatlanság nem csak azért okozhat problémát, mert egész nap fáradtnak érzed magad és leromlik a közérzeted – felmérések szerint évente körülbelül 100 000 autóbaleset, 76 000 sérülés és 1500 haláleset történik az alváshiány miatt, ezek nagy része pedig megfelelő pihenéssel megelőzhető lett volna. Nézd meg, hogy az alábbi jelek vajon rád is igazak-e, és ha a válaszod igen, itt az ideje betervezni egy kiadós alvást!

https://services.maxima.hu/upload/images/54928/753x440.jpg

1/5 Csökken a libidód

Észrevetted magadon, hogy az utóbbi időben egyre kevésbé kívánod az együttléteket?

Lehet, hogy a kevés alvás tehet róla, ugyanis számos felmérés megállapította már, hogy a hosszú ideje fennálló kialvatlanság csökkenti a libidót.

Bizonyos hormonális változások csak úgy tudnak végbemenni a szervezetedben, ha eleget alszol, és megfelelő mértékű energiával rendelkezel; ha ez nincs meg, akkor megjelenhet a csökkenő szexuális étvágy.

2/5 Nehezebben gondolkodsz

Az emberek sokkal nehezebben tudnak koncentrálni és gondolkodni, amikor késő este fekszenek le, és mindössze néhány órát pihennek.

Erről az tehet, hogy akár egyetlen ilyen éjszaka is csökkentheti az éberséget és az egyéb mentális tevékenységeket, méghozzá 32%-kal!

Egy másik felmérés szerint, ha ez nagyon gyakran történik meg életed során, az agyad mérete egyre inkább csökkenni kezd, megnehezítve ezzel a legegyszerűbb dolgokat is.

3/5 Gyengül az immunrendszered

Amikor nem pihened ki magad, a tested nem „üzemel” megfelelően – ez pedig az immunrendszeredre is kihatással van.

Épp ezért, ha kialvatlanságtól szenvedsz, rövidesen azon kaphatod magad, hogy sokkal könnyebben érnek utol az egyébként hétköznapi betegségek: például egy szimpla megfázás, vagy akár az influenza is.

Noha egy kis náthával még be tudsz menni a munkahelyedre, a hosszú ideig fennálló betegségek már komoly szövődményekhez is vezethetnek!

4/5 Érzelmi problémákkal küzdesz

Előfordult már veled, hogy keveset aludtál, és emiatt egész nap bosszúsnak és lobbanékonynak érezted magad? A legapróbb dolgokon is kiakadtál, és felesleges témákon vitatkoztál másokkal?

A kialvatlanság miatt gyakran megeshet, hogy nehezebben tudod irányítani az érzéseidet, és a stresszes szituációkban sem igazán állsz a helyzet magaslatán.
Ha pedig 1-2 napnál hosszabb ideig áll fenn ez az időszak, akár depressziót is okozhat a kevés pihenés!

5/5 Felszedtél pár kilót

Számos kutatás bizonyította már be, hogy a súlynövekedés és a kevés alvás között erős kapocs áll fenn.

Egy felmérésben például megállapították, hogy akik keveset alszanak, naponta 300 kalóriával többet esznek, mint azok, akik az egész éjszakát pihenéssel töltik.

Emellett az alváshiánytól sokkal stresszesebbé válhatsz, amitől megnövekszik a szervezetedben a kortizol – a stresszhormon, ami azt jelzi a testednek, hogy több zsírra van szüksége.

Forrás:bien.hu

https://services.maxima.hu/upload/images/54928/468x60_3.jpg
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.