4 tipp, hogy egészséges maradj télen is
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A téli időszak, különösen az év vége rengeteg kihívást tartogat, hát vágj bele egészségesen! Ne hagyd, hogy a nátha és a megfázás ledöntsön a lábadról és megkeserítse a mindennapjaidat. Mit tehetsz azért, hogy megerősödjön az immunrendszered és felvértezd magad a vírusok és bacilusok ellen? Mutatunk 4 tippet, ami segíthet átvészelni a telet betegség nélkül!

Kezdjük a legegyszerűbb és legkönnyebben betartható tippet: a kézmosással! Amilyen egyszerű, épp olyan hatékony a rendszeres kézmosás a megbetegedések megelőzésére. Mindig moss kezet, mielőtt valami olyat fogsz meg, amit beviszel a szervezetedbe vagy a szemedhez, szádhoz érintesz. Tömegközlekedés vagy mások által gyakran megfogott eszközök használata után is érdemes egy gyors kézmosást beiktatni, így minimálisra csökkentheted a fertőzés veszélyt.

Persze teljesen nem tudod kivédeni a bacikat, ezért ha a kézmosással együtt az immunrendszered is megerősíted, a tested könnyebben bánik majd el azzal a kevéssel, amivel találkozik. Hogyan csináld? A legízletesebb módja az egészségmegőrzésnek a gyümölcsökből származó vitaminokon keresztül vezet. Egyél minél több szezonális és helyi zöldséget, gyümölcsöt, hogy megszerezd azokat a fontos ásványi anyagokat és vitaminokat, amelyek segítenek toppon tartani az immunrendszert.

A tested védekező rendszerét azonban máshogy is felpörgetheted. Ezek egyike a szauna, ami nemcsak kellemesen ellazít, de erősíti a szervezetet és az immunrendszert. A melegben eltöltött időnek csírátlanító hatása is van, és mivel megemeli a test maghőmérsékletét (egy kicsit a lázhoz hasonlóan), így a már benned bujkáló organizmusok legyőzésében is segít. Az illóolajos felöntésekkel pedig az inhalálás erejét is megtapasztalhatod, segítve a légutakat, hogy megbirkózzanak a vírusokkal. Heti kétszeri szaunázásnak már komoly szerepe van a betegség megelőzésben és a nátha tüneteinek enyhítésében.

A szauna nem az egyetlen wellness eszköz, amire számíthatsz télen. A masszázsmedence ugyancsak segíthet épségben átvészelni a fagyos időszakot, még pedig úgy, hogy csökkenti az immunrendszert romboló stressz negatív hatásait. A stressz romboló hatása az immunrendszert is érinti, ezért az év végi, különösen feszült napok tönkre tehetik, amit addig felépítettél a betegségmegelőzés területén. Rázd le magadról a stresszt egy hidromasszázzsal. Már 20 perc is rengeteg tehet az izomfeszültség és a stressz csökkentésében, így a legzsúfoltabb időszakban is be tudod iktatni az otthoni masszázsmedencézést. A szaunával együtt ezeket ráadásul az egész család használhatja, hogy senki ne essen bele a téli betegségekbe.

https://services.maxima.hu/upload/images/56324/softub_jakuzzi_csaladi_spa_medence_parti.jpg
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.