A tavasz első trendje: a tyúklábminta
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Tudjuk, mit viselsz pár hét múlva...

A tyúklábminta – illetve angolul houndstooth vagy dogstooth, vagyis kutyafog – az 1800-as évek Skóciájából származik. Eredetileg a helyi pásztorok gyapjúruhájának jellegzetes mintázata volt, az 1930-as évekre viszont már a brit felsőbb osztálybeli férfiak kedvelt viseletévé, a gazdagság egyik szimbólumává vált. Női viseletként először a Chanel hozta divatba az 1960-as években. Utoljára 2009-ben volt hatalmas trend, Alexander McQueen akkori kollekciójának köszönhetően, és bár sosem tűnt el teljesen, azóta sokkal diszkrétebben volt csak jelen a divatban. A tél végére, tavasz elejére viszont rég nem látott intenzitással tér vissza, és jó eséllyel egész évben velünk marad. Fogadd felkészülten: elmondjuk, hogyan viseld.

Csak a tyúkláb

https://services.maxima.hu/upload/images/57110/gettyimages-1170202831.jpg

A tyúklábminta önmagában is kellőképpen karakteres, így hibátlanul működnek az ilyen mintázatú kosztümök, egész ruhák. Két vagy három egyforma, tyúklábmintás anyagból készült holmi – például egy blézer és nadrág – kombinálásával nem lőhetsz mellé, az összhatás látványosan elegáns lesz.

Mintás mintással

https://services.maxima.hu/upload/images/57110/gettyimages-1179172021.jpg

A különféle méretű tyúklábmintás darabok akár egymással, akár hasonló jellegű mintákkal – például kockás darabokkal – is kombinálhatók, igaz, ez már haladó szint, amihez megfelelő stílus- és arányérzék szükséges. Amit ilyenkor mindenképp be kell tartani, hogy a színvilág azonos legyen, ebben az esetben legfőképpen fekete-fehér. Emellett jó, ha van a szettben valamilyen „összekötő” elem, vagyis egy olyan egyszínű ruhadarab vagy kiegészítő (például blúz, táska vagy öv), melynek színe mindkét mintában megtalálható.

Valami színessel

https://services.maxima.hu/upload/images/57110/christian-vieriggetty-images.jpg

A fekete-fehér tyúklábmintás holmikhoz pompásan passzolnak az élénkebb színű ruhadarabok és kiegészítők. Klasszikusan sikkes összhatást érhetsz el pirossal kombinálva, de a „világító” kékek, zöldek, lilák, sárgák is jöhetnek, akár például egy felső vagy kabát, akár csak egy öv vagy sálkendő formájában.

Színes tyúkláb

https://services.maxima.hu/upload/images/57110/gettyimages-1166482338.jpg

Bár a tél végi, tavasz eleji időszakot egyelőre a fekete-fehér tyúklábminta uralja, a későbbiekben minden bizonnyal becsatlakoznak mellé azok a változatok is, melyeken a fekete vagy a fehér, esetleg mindkettő helyett valamilyen más szín szerepel a mintában. Ezekre a holmikra, persze az adott árnyalatokhoz igazodva, ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a fekete-fehér verziókra.

Kiegészítők

https://services.maxima.hu/upload/images/57110/gettyimages-1185599227.jpg

A tyúklábmintás ruhák mellett az ilyen kiegészítők, sőt cipők is divatba jönnek. Ha inkább csak finoman csempésznéd be az irányzatot az öltözékeidbe, a legegyszerűbben egy tyúklábmintás táskával teheted meg.

Ha kedvet kaptál…

A fast fashion boltokba ezekben a napokban, hetekben érkező új kollekciókban már bőséggel megtalálod a tyúklábmintát. Mutatjuk a kedvenc darabjainkat:

Forrás:nlc.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.