Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Új kkv-kra vonatkozó szabályok léphetnek érvénybe


Az Európai Bizottság új szabályokra tett javaslatot annak érdekében, hogy a kis- és középvállalkozások (kkv) könnyebben és kisebb költséggel vehessék igénybe a piaci alapú finanszírozási lehetőségeket növekedésük érdekében – közölte az uniós bizottság.

Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság alelnöke, euróért és szociális párbeszédért felelős biztosa elmondta, a mintegy 20 millió európai kkv közül jelenleg csak 3 ezer a tőzsdén jegyzett társaság.
Hatékonyságban fel kell zárkózniuk a hazai kkv-knak a régiós versenytársakhozAz új szabályozás csökkenteni fogja a bürokráciát azon kis- és középvállalkozások számára, amelyek részvényeket jegyeznének vagy bocsátanának ki a kisebb kibocsátók számára létrehozott kkv-tőkefinanszírozási piacokon, valamint

javítani fogja a tőzsdén jegyzett kkv-részvények likviditását.
A kezdeményezés várhatóan növelni fogja a tőzsdére lépő kkv-k számát, és lehetővé teszi a piacokon jegyzett társaságok számára, hogy befektetők szélesebb körét vonják be.

A piac likviditásának növelése – a nagyobb számú vevő és eladó révén – elősegíti majd a kkv-részvényekkel való kereskedést, és megkönnyíti a kkv-k számára a finanszírozáshoz jutást.
Ugyanakkor a kkv-kba befektetők könnyebben tudják majd pénzzé tenni befektetéseiket, és egyidejűleg hozzájárulnak a munkahelyteremtéshez és a növekedéshez is – közölte az uniós biztos.

Forrás: vg.hu


 
 
EGYPERCES - CÉGVEZETÉS levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.