Már az állásinterjún felismerni a mérgező főnököt: 4 jel, ami elviselhetetlen vezetőre utal
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A főnök viselkedése már az állásinterjún előrevetíti, ha mérgező személyiség. A következő jelekre mindenképp figyelj oda.

https://services.maxima.hu/upload/images/55193/29878515_2293709_a302e9b4a5a4748124494b4608c6106c_wm.jpg

Az állásinterjúkon nem csak arra érdemes koncentrálnod, hogy a legjobb formádat hozd, és meggyőzd a leendő felettest arról, hogy valóban te vagy a legtökéletesebb ember a meghirdetett pozícióra. A saját érdekedben arra is érdemes figyelned, hogy milyen a leendő főnököd.

Egy mérgező vezető megkeserítheti a beosztottjai életét: megnehezíti a munkát, fokozza a stresszt, elősegítheti a kiégést, és a munkahelyi, valamint a magánéleti egyensúlyt is felborítja, sőt a boldogságszintet is nagyban csökkenti. Éppen ezért fontos, hogy már a meghallgatáson felmérd a helyzetet. Ha ugyanis időben felismered a toxikus felettest, akkor időben visszaléphetsz a munkától, és megkímélheted magadat a negatív következményektől. Ha pedig úgy döntesz, hogy mégis vállalod, előre tudhatod majd, hogy mire készülj. Ha a következőket tapasztalod, nagy valószínűséggel mérgező személlyel interjúzol.

Késik, és nem kér elnézést
Egy vezetőnek rengeteg teendője van, így természetesen előfordul, hogy csúszásba kerül, és elkésik a megbeszélt időpontról. Ezt alapvetően illik tolerálni, ám ha úgy állít be, hogy elnézést sem kér azért, mert megváratta a jelöltet, az erős intő jel lehet. Ez tiszteletlenségre és lekezelő bánásmódra utal, valamint arra, hogy semmibe veszi beosztottjait, és mindig elvárja, hogy az ő igényeihez alkalmazkodjanak, méghozzá bármi áron.

Mindent a saját dicsőségeként kezel
Szintén mérgező vezetőre utal, ha a beszélgetés során a cég összes sikerével dicsekedni kezd, és mindezt úgy adja elő, mintha az összeset csakis saját magának köszönhetné, és mintha a csapata semmit sem játszott volna közre a vállalat fejlődésében. Ha az interjún így viselkedik, akkor valószínűleg alapvetően is így gondolja a helyzetet, ez pedig azt eredményezi, hogy a dolgozók akármit is tesznek, azért sosem kapnak majd elismerést, dicséretet, esetleg fizetésemelést. Ez hosszú távon igen káros, és erőteljesen rombolja a motivációt.

Udvariatlanul, lekezelően viselkedik
Bár vannak olyan interjúk, ahol direkt tesztelik az ember tűrőképességét, általánosságban azért igaz, hogy ha a meghallgatáson lekezelően, durván bánik a kollégáival vagy a leendő alkalmazottal a főnök, akkor ez a helyzet később sem fog változni. Ilyen vezetővel hosszú távon lehetetlen hatékonyan együtt dolgozni, viselkedése pedig a beosztottak önbizalmát, lelki és mentális egészségét is rombolhatja.

Mindent megkérdőjelez, és bizalmatlankodik
Mindenre többször rákérdez, és minden, az önéletrajzban szereplő állításról azonnali bizonyságot akar? Megkérdőjelezi a készségeidet, a képességeidet, és igyekszik minél inkább elbizonytalanítani? Ezek sem éppen pozitív jelek. Az teljesen normális, ha kérdezősködik, és az is, ha tesztelni próbál, azonban ha úgy érzed, egyáltalán semmilyen alapvető bizalmat nem kapsz tőle, és szinte semmit nem hisz el abból, amit mondasz, az mérgező személyiségre utal. Az ilyen főnökök állandóan ok nélkül is számonkérik a dolgozókat, és semmilyen indokot, magyarázatot nem fogadnak el soha. Így viszont nem lehet hosszú távon együtt tevékenykedni. Ez a viselkedés megnehezíti a közös munkát, elmérgesíti a viszonyt, és állandó szorongásba taszítja az alkalmazottakat.

Mindezeken kívül szintén intő jel lehet, ha a magánéletedről próbál kérdezősködni, ha semmilyen célt, előrejutási vagy későbbi béremelési lehetőséget nem említ, illetve ha nem figyel, hanem szinte egész végig a telefonját nyomkodja. Amennyiben ezeket tapasztalod az interjún, érdemes átgondolnod, hogy valóban ilyen vezető alatt szeretnél-e később dolgozni.

Forrás:femina.hu

https://services.maxima.hu/upload/images/55193/468x60_3.jpg
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.