Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Hogyan lépjek kapcsolatba valakivel, aki fontos lehet nekem?


Újonc a munkahelyén, és szeretne megismerkedni a kollégáival? Üzleti rendezvényekre jár, ahol sok potenciális partnerrel találkozik, de nem tudja, miként közeledjen hozzájuk? Íme, néhány hasznos kapcsolatépítő tipp.

1. Egy helyen, egy időben

A kapcsolatépítés első lépése, hogy találkozzunk magával a „kiszemelt” emberrel, vagyis fussunk össze minél többször vele. Nem kell feltétlenül szóba elegyednünk, elég, ha látásból ismerjük egymást partikról, kávézókból, de úgy is kialakulhat kapcsolat, ha gyakran összefutnak a liftben. Mindez azért fontos, mert kutatások szerint ösztönösen kedvezünk azoknak, akiket már ismerünk, akár csak látásból. Az ilyen ismeretségből könnyebb tovább lépni, és valódi kapcsolatot kialakítani, például néhány szót váltani, miközben várakozunk a liftnél.

2. Keress közös kapcsolatot!

Ősi igazság, hogy a hasonló a hasonlóhoz vonzódik, vagyis minél több hasonlóságot találunk valakiben, annál jobban kedveljük. (Ennek persze az ellenkezője is igaz, vagyis az emberek többsége ösztönösen ódzkodik a tőle nagyon különbözőktől.) Éppen ezért a kapcsolatépítés következő szintjén, vagyis amikor már beszélgetésre is sor kerül, akkor nagyon fontos a témaválasztás. Ha például tudjuk, hogy a partnerünk szereti a filmeket és a színdarabokat, akkor érdemes erre vinni a beszélgetést, míg ha nagy sportrajongó, akkor ez lehet olyan téma, ami nem fullad ki az eső mondat után. Nem érdemes alakoskodni, inkább próbáljunk meg igazi közös nevezőt találni. Ez akár egy későbbi barátság alapja is lehet, hiszen akár közös programokat is megbeszélhetünk majd.

3. Adj, hogy kapj!

A segítőkészség hosszútávon kifizetődő, ugyanis a „viszonosság szabálya” a társadalom egyik legrégibb és leghatékonyabb láthatatlan vezérelve. Ez minden területre érvényes, vagyis érdemes segíteni a családtagoknak, a munkatársaknak és akár az üzletfeleknek is, mert ezek később még jó befektetést jelenthetnek. Közben persze ne gondoljunk feltétlen a majdani „haszonra”, egyszerűen csak fogadjuk el ezt a szabályt, és legyünk segítőkészek, amikor csak lehet.

Forrás: haszon.hu
 
 
EGYPERCES - CÉGVEZETÉS levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.