Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Emiatt mondanak fel a dolgozók


Egyre többször szembesülnek a vállalkozók azzal, hogy noha jól megfizetik a dolgozót, az mégis egy idő után továbbáll a cégtől, ugyanis manapság már a pénz nem elég. Ha a fizetés ellenére embertelenül bánunk a munkavállalóval, akkor ne csodálkozzunk, ha egy idő után felmond.

Manapság nagy verseny folyik a munkaerőpiacon a szakképzett, kiváló dolgozókért, csak sokan azt felejtik el, hogy meg is kellene tudni tartani a jó munkaerőt.


Túlhajszoltság
Az egyik leggyakoribb hiba a munkavállalók részéről, hogy a lelkiismeretes dolgozóra minél több feladatot pakolnak, túlórára kényszerítik és így egy idő után túlhajszolják. Ezt a kolléga akár büntetésként is veheti, ráadásul a túlhajszoltság könnyen kiégéshez valamint kudarcélményhez is vezethet. Noha egy ideig lehet kompenzálni pénzzel a többletmunkát, mégis akár egy szabadnap vagy a dolgozó tehermentesítése többet jelenthet a számára.

Munka-magánélet
Emellett fontos, hogy a vállalatok odafigyeljenek a dolgozók munka-magánélet egyensúlyára, ünnepeljék a dolgozók magánéleti sikereit, ill. legyenek megértőek ha a dolgozó nehéz időszakon megy keresztül.

A megbecsülés hiánya

A másik leggyakoribb ok a vezetők részéről, hogy nem ismerik el a dolgozó teljesítményét. Természetesnek veszik, ha valaki jól dolgozik és csak akkor szólnak, ha valami rosszul sikerül, ha hibázik a munkavállaló. A folyamatos negatív visszajelzés csökkenti a dolgozó önbecsülését, motivációját.

Következetesség

Fontos, hogy a vezető következetes legyen, tartsa magát a korábban ígértekhez. Az a vezető, aki csak ígérget és nem tiszteli a saját kötelezettségvállalásait sem, megbízhatatlanná és hiteltelenné válik a dolgozók szemében.

Forrás: cvonline.hu
 
 
EGYPERCES - CÉGVEZETÉS levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.