Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Három jel, hogy a gyermeked túl sok cukrot eszik


Ha nem vagy benne biztos, hogy vajon túlzásba viszi-e a gyerkőc az édes élvezeteknek hódolást, ebből a 3 jelből megtudhatod.

A rák imádja a cukrot. Ugyanúgy, ahogy a diabétesz, a szívbetegség, az ADHD és még számtalan más betegség és rendellenesség is. Ennek ellenére a szülők napi szinten halmozzák el a gyerekeiket szinte halálos dózisnak megfelelő mennyiségű cukorral. Hogy vajon te is elvedet-e a sulykot ezen a téren, az alábbi 3 jelből megtudhatod!


1. Lyukas fog

A cukor a fogszuvasodás első számú oka. "Teljesen mindegy, milyen alaposan mos fogat a gyerek, ha napi szinten fogyaszt cukrot, előbb-utóbb megjelennek a lyukak. A cukros üdítők és gyümölcslevek megülnek a fogak között és tönkre teszik a zománcot, mielőtt még esélye lenne a fogkefe után nyúlni" - mondja Dr. Peter Shay fogorvos. Azok a kicsik, akik csak ritkán vagy egyáltalán nem fogyasztanak cukrot, alig vannak lyukas fogaik.

2. Víz kizárva

Mikor a gyereked szomjas, vizet kér? Vagy esetleg valamilyen cukros italt, gyümölcslevet, üdítőt, szörpöt vagy kakaót? Sajnos a cukor nagyon addiktív. A gyerekek már egészen kiskorban függővé válnak, a leggyakrabban pedig cukros italokkal "oltják" az édes íz iránti vágyukat. Azok a kicsik, akik nem rabjai a cukornak, általában vizet kérnek, ha szomjasak.

3. A cukor nem befolyásolja a gyerek viselkedését

Hagyta már el valaha a szád az a mondat, hogy "Ha a gyerekem valami cukrosat eszik, nem venni észre semmilyen változást a viselkedésén?" Amennyiben igen, valószínűleg már olyan tolerancia alakult ki a gyerekedben az édességekkel szemben, hogy az nincs hatással rá nagyobb mennyiségben sem. Sajnos a cukor pont olyan a gyerekeknek, mint az alkohol a felnőtteknek. Vannak, akiknek már egy pohárka bor is megárt, míg a rendszeresen a pohár fenekére nézőknek meg sem kottyan. Ha a gyereked megiszik egy pohár üdítőt, és nem változik kis mértékben sem a viselkedése (pörgés, nyűgösség, hiszti stb.), az egyértelmű jele annak, hogy túl sok cukrot fogyaszt.


Forrás: babaszoba.hu

 
 
EGYPERCES - BABA-MAMA levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.