Máris megszületett az év legjobb autós találmánya
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A Bosch olyan napellenzőt fejlesztett ki, amely távol tartja a vezetőt elvakító fénysugarakat, de nem akadályozza a kitekintést.

https://services.maxima.hu/upload/images/56249/bosch_virtual_visor_1-980x653.jpg

Virtuális napellenzőnek nevezi találmányát a Bosch, amely máris elnyerte a 2020-es szórakoztató-elektronikai szakkiállítás, a CES legjobb innovációnak járó fődíját. Nem csoda: rém egyszerű, mégis forradalmasíthatja az autózást.

A virtuális napellenző egy LCD-panel, amely kamera segítségével figyeli a vezető arcára vetülő árnyékot. Mesterséges intelligencia segítségével azonosítja az arcot, és azon belül a főbb testrészeket – az orrot, a szájat és persze a szemeket. Ezek után a rendszer úgy sötétíti el a folyadékkristályos panel egyes szekcióit, hogy a szemre árnyék vetüljön, máshová viszont ne – így a panel a lehető legkevesebbet takar ki a forgalomból, illetve a környezetből.

Azt egyelőre nem tudjuk, a Bosch mikor szándékozik eladni az autógyártóknak ezt az újítást, és azok mikor szeretnék sorozatgyártásba venni azt, ám mivel nem létfontosságú alkatrészről van szó – ellentétben például a visszapillantó tükörrel –, a törvényhozók vélhetően nem gördítenek majd akadályokat a technológia forgalmazása elé.

Forrás:vezess.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.