HIVATALOSAN IS MEGÉRKEZETT A TESLA, MAGYARORSZÁGRÓL IS RENDELHETŐK A VILLANYAUTÓK
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Az autóipart az elmúlt években felforgató Elon Musk a múlt héten bejelentette, újabb piacokat nyit a Tesla: Lengyelország, Románia és Szlovénia mellett már Magyarországról is megrendelhetjük közvetlenül a gyártótól mindhárom elektromos modellt.

https://services.maxima.hu/upload/images/53869/tesla-model-3-5000.jpg

Az idei év folyamán már megjelentek hírek arról, hogy Csehország és Írország is felkerült a Tesla térképére, azonban a kelet-európai országok közül akkor még többen kimaradtak. Most négy országgal bővült a lista.

Habár tavasszal már nyílt egy bemutatóterem Budapesten, ahol a márka modelljeit meg lehet tekinteni, illetve rendelést is lehet rájuk leadni, azt nem a gyártó üzemelteti, így nem is nevezhető hivatalos márkakereskedésnek. A mostani bővítés, hogy a Tesla hivatalos weboldalán kiválaszthatóvá vált Magyarország, jelenti azt, hogy megkezdődik a villanyautók közvetlen gyártói forgalmazása is hazánkban, a Model S, a Model X és a Model 3 is elérhetővé vált.

https://services.maxima.hu/upload/images/53869/tesla-konfigurator-hu-1024x513.png

Bár még nem magyar nyelvű a felület, a jobb felső sarokban már kiválasztható Magyarország.

Az online megrendelés során a vásárló a cég holland leányvállalatával, a Tesla Motors Netherlands B.V.-vel köt szerződést, és a kívánt konfiguráció elkészülte után is a holland Tilburgban található gyárban lehet majd átvenni az autót, a Magyarországra szállításról pedig a vásárlónak kell gondoskodnia.
A Model S alap változatát 73.480 euróért (kb. 24,22 millió forintért), a Model 3 alap változatát 40.380 euróért (kb. 13,3 millió forintért), a Model X alap változatát 78.580 euróért (kb. 25,6 millió forintért) lehet megrendelni. Mindhárom modell esetén 2.000 euró foglalót kell befizetni, a szállítás pedig 2020 év elejére várható.
Az autók szervizelése jelen pillanatban továbbra sem megoldott, problémák esetén hivatalos márkaszervizt legközelebb Grazban találunk, de a Tesla oldalán látható térkép szerint a közeljövőben tervezik a budapesti kirendeltség megnyitását, valamint a régióban újabb Supercharger töltők telepítését is.

https://services.maxima.hu/upload/images/53869/tesla-terkep-1024x608.png
Elos Musk egy korábbi nyilatkozatában kiemelte, hogy a terjeszkedésük kulcsa a márkaszerviz-hálózat és a Supercharger töltőhálózat bővítése. Azokon a piacokon, ahol hivatalosan még nincsenek jelen, ugyanúgy jelentkezik az igény a Tesla modellekre, itt jellemzően külföldről szürkén importált járművekkel elégítik ki a keresletet, azonban ez számukra is problémákat jelent.
Sajtóértesülések szerint a terjeszkedés az idei évre ezzel még nem fejeződött be, a cég vezetője korábban például Kazahsztánt is célpontként jelölte meg.

EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.