Évente 12 ezer elektromos autó készülhet Magyarországon
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A Fox Automotive Switzerland és a Phoenix Gold Resources bejelentette, hogy terveik szerint az új MIA kompakt elektromos autójuk gyártását Magyarországon kezdik meg – adta hírül a portfolio.hu.

A magyarországi vállalatot már bejegyezték, az irányításával pedig egy, a hazai járműiparban is jól ismert szakembert, Philip Ekkehardot bízták meg. Bár hivatalos bejelentés még nem történt, a Fox Automotive tájékoztatása, illetve piaci információk szerint az évi 12 ezer darabos gyártásra alkalmas üzem a komáromi ipari parkban kapott helyett.

MIA elektromos autók már készültek 2011 és 2013 között a francia Mia Electric cégnél. Au akkori modellt  9,7 kW-os elektromotorral és 8 kWh-s lítiumion-akkumulátorral szerelték, hatótávolsága mindössze 80-90 kilométer volt. Csupán 1300 darabot sikerült értékesíteni belőle, amiben közrejátszhatott az autó igen 32 ezer eurós ára is.

https://services.maxima.hu/upload/images/54863/MIA-Green-Wheels.jpg
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.