A Tesla miatt csúszik a Mercedes elektromos forradalma
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Akkumulátorhiány miatt borul a Mercedes elektromos autók gyártására vonatkozó terve. A Mercedes-Benz EQC elektromos modelljének idei évre tervezett gyártási mennyiségét felére kellett csökkentenie a gyártónak, mivel az LG Chem akkumulátorcelláinak beszállításában hiány adódott.

https://services.maxima.hu/upload/images/56973/mercedes_eqc_61d9012f5332b841eee3f89bf3ec3953.jpg

A Daimler 2019-ben 25 ezer Mercedes-Benz EQC modell értékesítését tervezte, azonban hasonló okokból kifolyólag csupán 7 ezer autót tudott legyártani. A Daimler nem reagált a Manager Magazin megkeresésére.

Hatalmas büntetések jönnek 2021-től

Az akkumulátorcellák iránti megnövekedett kereslet abból adódik, hogy a gyártók hatalmas büntetésekkel számolhatnak jövőre, amennyiben nem tudják flottájuk átlagosan széndioxid-kibocsátását 95 g/km-es érték alá csökkenteni.

Minden gyártó egyedi határértéket kapott flottájuk súlya és mérete alapján. A Daimler-flotta átlagos kibocsátása 130,4 gramm volt 2018-ban, ezt az értéket kell 103,1 g/km alá lenyomnia 2020-ig. Amennyiben az autógyártó nem teljesíti a kitűzött célértéket, 997 millió eurónyi büntetést kell fizetnie – számolt be a PA Consulting a hónapban publikált riportjában.

2018-ban 1,6 százalékkal 120,4 g/km-re nőtt az átlagos szén-dioxid kibocsátás az Európai Unióban, ahogy a fogyasztók felhagytak a dízel járművek vásárlásával és elkezdtek egyre nagyobb járműveket vásárolni. A 2019-es eredmények még nem állnak rendelkezésre.

A Tesla a hunyó

A Daimler szakszervezeti vezetője, Michael Brecht a Manager Magazinnak elmondta, hogy az akkumulátorhiány hátterében az áll, hogy a Tesla felvásárolta az akkumulátor automatizálásban szakértő Grohmann Engineering vállalatot - melyet korábban a Mercedes-Benznek is alkalmazott -, hogy kiépítse saját akkumulátorgyártó bázisát.

Mindez főképp azért okozott problémákat a Daimlernek, mert épp a kellős közepén volt, hogy növelje a gyártást a saját elektromos autóinak akkumulátor gyártó egységében, a Deutsche Accumotive-nál.

Csúszik az EQC

Az EQC modell bevezetését már többszörös gyártási problémák akadályozzák, köztük említve az októberi visszahívási botrányt, mely során kiderült, hogy valószínűleg hibás csavarokat építettek a differenciálműbe. Ezekből a problémákból kifolyólag a német Autó Bild magazin szerint a Mercedes-Benz EQC észak-amerikai bevezetését elhalasztották 2021-re – számolt be a Reuters.

Forrás:autopro.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.