Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
5 érdekes szám a magyar utakról


Vajon melyik megyének a legsűrűbb az úthálózata? Budapesten mennyi kilométernyi út fut? Na és hány ezer híd van az útjaink felett?

Az ország útállománya magánutakra és közutakra oszlik, utóbbiak állami vagy önkormányzati tulajdonban vannak. Ha eltekintünk a gyalázatosan pocsék állapotuktól, számos elgondolkodtató számot találunk az úthálózatunkkal kapcsolatban. Ebből emelünk ki most tízet.

1, Ha meg kellene tippelni az országos közutak (települések közötti) hosszát, ön mennyi kilométert mondana? A pontos szám 31 805 kilométer, ez a hálózat bonyolítja le az ország teljes közúti forgalmának a 75 százalékát.

2, A 31 ezer kilométernyi, települések közötti úthálózat egészen elenyésző, ha megnézzük, mennyi fut városaink és falvaink belsejében – összesen 167 407 kilométer. Ennyi a helyi közutak hossza, amin felül ugye magánutak is vannak szép számmal.

3, Természetesen Budapesten van a legnagyobb önkormányzati úthálózat (fővárosi vagy kerületi tulajdonú – a parkolás miatt sem mindegy), összesen 4816 kilométer.

4, Az országon keresztülfutó utakból 2347 kilométer az európai úthálózat része, ezeket „E” utaknak is szokás hívni.

5, A korábbi választási kampányokban rendre felmerült, hogy a leköszönő kormány mennyi autópályát épített, ez most nincs előtérben. A hazai gyorsforgalmi úthálózat (vagyis az autópályák és autóutak együttes) hossza 1 366 kilométer. Ebben nincsenek benne a csomóponti ágak, ha összeadjuk az ilyen-olyan felhajtókat, lehajtókat és egyebeket, plusz 438 kilométer jön ki.

Forrás: vezess.hu
 
 
EGYPERCES - AUTÓ levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.