440 kilométeres hatótáv, hátsókerékhajtás a BMW iX3-ban
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A BMW első olyan modellje az elektromos X3, ami így négyféle hajtáskombinációval készül.

Hivatalosan a BMW modellcsaládjának legelső elektromos modellje lesz az iX3, miután az i3 az iPerformance modellek közé tartozott. A népszerű crossover nagyon ígéretesnek tűnik.

https://services.maxima.hu/upload/images/56571/252289_source-800x450.jpg

Szeretnek a kommunikációval trükkösen bánni a BMW-nél, így a hamarosan érkező iX3 modellt is úgy emlegetik, mint a márka első elektromos SAV modellje. Ez persze igaz, bár az i3, mint a márka első elektromos autója, már eddig is komoly sikereket ért el, s már itt az új elektromos Cooper, az első elektromos Mini. Ezzel együtt az is meglepő, hogy az iX3 eDrive hajtás-technológiája már az ötödik generációja a márka fejlesztésének, ezzel természetesen minden eddiginél korszerűbb. Az iX3, bár már nevén emlegetik hivatalosan is, továbbra sem mutatkozott be teljesen, amit látunk, az még mindig nem a végleges autó, a most közzétett információk viszont már a hajtáslánc végleges konfigurációját és teljesítményét árulják el.

https://services.maxima.hu/upload/images/56571/252288_source.jpg
A BMW egy különleges egységet fejlesztett az egyszerűbb beszerelhetőség és a kompakt méretek miatt. Az elektromotort, a váltót és a vezérlőegységet egy házba építették, a klasszikus BMW-s vezetési élmény megőrzése érdekében pedig a hátsó kerekeket hajtja. Akkumulátorának előállításához már kevesebb kobalt felhasználása szükséges és azt is egyenesen a bányából szállítják a BMW gyárába, a kész akkupakk egy meglehetősen vékony, szintén kompakt alkatrészként kerül az X3 padlólemeze alá. 74 kWh kapacitásával 440 kilométeres hatótávolságra elég energiát képes tárolni, a villanymotor 286 lóerős és 400 Nm nyomatékú, vagyis a dinamikával sem lesz gond. Az X3 a BMW első olyan modellje lesz, mely négyféle hajtáskombinációval lesz elérhető, benzin- és dízelmotorral, plug-in hibrid hajtáslánccal és tisztán elektromos kivitelben is. Az iX3 gyártása a kínai BMW Brilliance Automotive sorain fog beindulni.

https://services.maxima.hu/upload/images/56571/252290_source-800x450.jpg
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.