Lakásban szeretnél kutyát tartani? 5 kutyafajta, amelyik jól érzi magát a házban
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Ha nem kertes házban élsz, de nagyon szeretnél egy kutyát, az alábbi fajtákon érdemes elgondolkodnod!

Mielőtt örökbe fogadsz egy kutyát, érdemes utánajárnod, melyik fajta passzolna legjobban az életstílusodhoz. Hiszen ha lakásban tartanád, fontos figyelembe venni, mekkora a hely a szobákban, milyen zajos a környék, ahol élsz, és mennyi szabadidőd van kimozdulni vele, tekintve, hogy nem tudod kinyitni a hátsó ajtót, hogy szaladgáljon az udvaron. A jó hír, hogy a legtöbb kutya képes a négy fal között élni, ha megfelelően odafigyelsz arra, hogy eleget mozogjon, és sokat tudjatok együtt sétálni.

Mi most utánajártunk, melyek azok a kutyafajták, akik kimondottan jól viselik azt, ha nem kertes házban, hanem lakásban élnek. Amennyiben már egy ideje tervezed, hogy örökbe fogadsz egy kutyust, és bizonytalan voltál, ilyen körülmények között mit kellene választanod.
https://services.maxima.hu/upload/images/59158/kutya_1.jpg

Tacskó


Ez a játékos, energikus kutyafajta igényli a kellő mozgást, szeret futkározni, de a lakásban is jól érzi magát - amennyiben gyakran ki tudsz vele mozdulni otthonról. Azonban arra fontos odafigyelned, hogy már kis korában megkapja a kellő tanítást, mert ez a fajta szeret sokat ugatni, pláne, ha unatkozik.

https://services.maxima.hu/upload/images/59158/kutya_2.jpg

Csivava

A csivavák hajlamosak sokat ugatni, de ugyanakkor ők kifejezetten a lakásban érzik jól magukat. Kis méretük miatt bárhol elférnek, és nem igényelnek sok mozgást sem, így tökéletes választás ez a fajta, ha garzonban, kis helyen laksz.

https://services.maxima.hu/upload/images/59158/kutya_3.jpg

Francia buldog

A francia buldogok híresek lustaságukról, ezért a lakásban nagyon jól érzik magukat. Persze fontos odafigyelned arra, hogy napi szinten lemenjetek sétálni, játszani, mert az egészségükre is hatással van az, ha nem mozognak eleget.

https://services.maxima.hu/upload/images/59158/kuztya_4.jpg

Mopsz

Talán nem ér meglepetésként, hogy ez a fajta is felkerült a listára. Kis méretéből kifolyólag jól érzi magát a kisebb lakásokban is, és nem igényel sok mozgást sem. Azonban az állandó társaság, az új ingerek fontosak neki, így az a legjobb, ha napközben minél többször magaddal tudod vinni, például a munkahelyedre.

https://services.maxima.hu/upload/images/59158/kutya_5.jpg

King Charles spániel

Ez a fajta különösen jó választás lakásba! A King Charles spániel ugyanis nagyon jól képes alkalmazkodni a gazdi életviteléhez és lakóhelyéhez. Noha nekik is fontos, hogy napi szinten megkapják a kellő sétát, mozgást, alapjáraton szívesen ülnek a kanapén, és pihennek a gazdájukkal.

Forrás:joy.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.