Így hat a tavasz az állatokra
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Mind a macskák, mind a kutyák számára számos veszélyt rejt magában a tavaszi évszak. A háziállatok egy része ugyanis nem vagy csak alig tartózkodik a szabadban télen, emiatt ilyenkor sokkal nagyobb az esély rá, hogy mérgező anyagokkal érintkezzenek vagy apróbb balesetek érjék őket.

Csökkent állóképesség

Ha kutyánk télen nélkülözte a hosszú sétákat és a futkározást, akkor tavasszal is csak fokozatosan vezessük vissza az életébe a mozgást. Először csak rövidebb sétákat, sprinteket engedjünk meg neki, hiszen az inaktív téli időszak alatt lecsökkent az állóképessége, illetve csökkenhetett az izomtömege és az ízületei rugalmassága is.

Veszélyes apportírozás

Ha kutyánk szereti azt játszani, hogy valamit eldobunk neki, ő pedig visszahozza, akkor mindig saját játékot, labdát vigyünk magunkkal. Ne kapjunk fel csak úgy a földről egy ágat, mert ez is veszélyes lehet az egészségére! Szálka mehet a szájába, majd akár a gyomrába, beleibe is belekerülhet, az ágakon lévő penésztől pedig hasmenés és egyéb gyomorproblémák alakulhatnak ki.

https://services.maxima.hu/upload/images/58166/faag_apportirozas_n.jpg

Hisztamintúltengés

Akárcsak az embereket, a kutyákat és a macskákat is érintheti a szezonális allergia. A por, a pollenek és a penész a leggyakoribb allergének a háziállatok számára. Ilyenkor tüsszöghetnek, köhöghetnek, vakarózhatnak, valamint sokkal többet mosdatják, nyalogatják magukat. Ha arra gyanakszunk, hogy kedvencünk allergiás, akkor vigyük állatorvoshoz.

Veszélyes virágok

Bizonyos tavaszi virágok szirmai, levelei veszélyesek lehetnek a háziállatok számára, sőt akár komoly mérgezést is okozhatnak. Éppen ezért a csokrokat tartsuk olyan helyen, ahol nem férhetnek hozzájuk, vagy tanítsuk meg nekik, hogy a csokrokhoz nem szabad nyúlni.

Túl magas hőmérséklet

Már melegebb tavaszi napokon is megtörténhet, hogy egy kocsiba zárt állatnak baja esik, hiszen az autók belső tere pillanatok alatt átmelegszik, ha árnyékmentes helyen parkolunk. Soha ne hagyjuk őrizetlenül kedvencünket az autóban!
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.