Ezek a cuki vörös pandák költöznének be a Pécsi Állatkertbe
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
18 napja indított közösségi finanszírozási kampányt a Pécsi Állatkert a Tőkeportálon azért, hogy felépüljön az állatkert új pandakifutója. A Pécsi Állatkertben évek óta dolgoznak azért, hogy csatlakozhassanakk a vörös panda fajmegmentő- és tenyészprogramjához (EEP) és kezdetben két fiatal nőstény tartásával járuljanak hozzá ennek a lenyűgöző fajnak a fennmaradásához – írja sajtóközleményében az állatkert.

A koronavírus-járvány miatt az idén 60 éves Pécsi Állatkert kiadásait jelentősen csökkenteni kellett, a tervezett fejlesztésekről nagyrészt le kellett mondani. A kis panda, más néven vörös macskamedve vagy vörös panda néven ismert faj két nőstény egyedének Pécsre költöztetését azonban szeretnék megvalósítani úgy, ahogy erről az idei év elején a fajmegmentő- és tenyészprogram koordinátora is döntött, miután az állatkert tagja Európa legrangosabb szakmai szervezetének, az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének.

https://services.maxima.hu/upload/images/59328/panda1.jpg

Még senki se látta eddig a két kis pandát

A vágyott kis pandaikerpár 2019. július 6-án látta meg a napvilágot a Centre d’Etude et de Recherche Zoologique Augeron állatkertben, Franciaországban. A hamarosan egyéves születésnapjukat ünneplő vörös pandákról korábban még az állatkert munkatársai sem láttak képeket, most pedig 1 hónapos és 11 hónapos korukban készült felvételekben is gyönyörködhetünk.

https://services.maxima.hu/upload/images/59328/panda2.jpg

A vörös panda veszélyeztetett, a Himalája déli és keleti lejtőin 1500-4000 méteres magasságban élő faj, amelynek csupán 6-10 ezer egyede maradt fenn a szabad természetben.

https://services.maxima.hu/upload/images/59328/panda3.jpg

Populációjukat elsősorban az illegális vadászat fenyegeti, az állatkertek pedig koordinált tartással járulnak hozzá a jelenleg náluk élő egyedszám növekedéséhez és a faj fennmaradásához.

https://services.maxima.hu/upload/images/59328/panda4.jpg

Forrás:zoozoo.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.