Eddig rosszul sétáltattuk a kutyáinkat
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A felelős kutyatartás elengedhetetlen velejárója a rendszeres séta, ami nagyon egyszerű tevékenységnek tűnik: fogjuk a pórázt, hívjuk a kutyát és elindulunk. Azonban - mint a világon szinte mindent - ezt is el lehet rontani.

A legtöbb kutyatartó helytelenül sétáltatja kedvencét - hívta fel a figyelmet egy amerikai állatvédő szervezet, a PETA. Sokan ugyanis egy egyszerű pisiszünetként kezelik a sétát, és siettetik négylábú társukat, holott ennek épp az ellenkezőjét kellene ilyenkor tenni - fejtette ki a szervezet alapítója és elnöke, Ingrid Newkirk.

https://services.maxima.hu/upload/images/56789/kutya-n_2.jpg

Nem pisiszünet, hanem kirándulás

"Ez az ő sétája, különleges alkalom a kutya számára, amikor szaglászhat és körülnézhet. Ő sem akar egész nap egy lakásban ülni keresztbe tett lábakkal, abban reménykedve, hogy talán majd egyszer kimehet. Ez nem pisiszünet számára, hanem kirándulás" - hangsúlyozta a szakember.

A megoldás szerinte az lehet, ha hagyjuk az ebünket szaglászni. "Ők így olvassák a híreket, számukra ez az internet. Ezért ne rángassuk el őket, hanem adjunk nekik időt" - tanácsolja a szakértő. Érdemes továbbá odafigyelni arra is, hogy gazdaként jobban jelen legyünk a séta idején. Ennek érdekében érdemes eltennünk a telefonunkat (talán sok esetben az lenne a legjobb, ha nem is vinnénk magunkkal), és a kutyára, valamint a vele töltött közös időre koncentrálni.

A PETA elnöke ezeken kívül azt javasolja, hogy ne nyakörvet, hanem inkább hámot használjunk, mert az előbbi számos problémát okozhat - főleg akkor, ha szorítja vagy szúrja a kutya nyakát.
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.