Ausztrál származású pihés hattyúfiókák a Fővárosi Állatkertben
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Négy pihés apróság cseperedik az Ausztráliában őshonos fekete hattyúknál a Fővárosi Állatkertben, akik az Ausztrálház mellett kis tavon laknak. A szülőpár, Édua és Eduárd féltő gondoskodással neveli a fiókákat.

https://services.maxima.hu/upload/images/58603/hattyu004-696x463.jpg

Az Ausztráliában őshonos fekete hattyúk rendszeresen szaporodnak a Fővárosi  Állatkertben. A szülőpár, Édua és Eduárd majdnem minden évben megörvendeztet minket néhány fiókával, habár az, hogy egyszerre négy apróságot is neveljenek, még náluk is ritkaságnak számít. Most viszont ez a helyzet! A jövevények április első napjaiban keltek ki a tojásból, vagyis most már egy hónaposak, és azóta jöttek világra, hogy az  állatkert kapuit a koronavírus járvány miatt átmenetileg be kellett zárnuni.

https://services.maxima.hu/upload/images/58603/hattyu003.jpg

A hattyúk gondos szülők, és ezt elmondható Eduáról és Eduárdról is. Miután a tojó lerakja a tojásokat, a két szülőmadár felváltva kotlik rajtuk, több mint hat héten keresztül. Ezután a tojásból kikelő apróságoknak is közösen viselik gondját. Félő gondoskodásuk arra is kiterjed, hogy minden közeledőt, akár gondozó, akár más jár arra, dühös sziszegéssel, de legalábbis a kerítés mentén jelenlétük hangsúlyozásával figyelmeztetnek arra, hogy nem viccelnek, ha utódaik megvédéséről van szó.

Forrás:zoozoo.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.