Adventi lajhárbébi a Fővárosi Állat és Növénykertben
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Ez a cuki lajhárbébi december 2- án jött a világra a Fővárosi Állat és Növénykertben. A csöppség a Pálmaházban látható, leginkább akkor amikor a felnőttek enni kapnak, 10 óra körül.

A fővárosi állatkertben született lajhárokról, akár folytatásos családregény is készülhetne, hiszen a mostani kicsi anyukája Lili, más néven Mókus is itt született 11 évvel ezelőtt. Sőt, az ő anyukája, a mostani kicsi nagymamája, a 26 esztendős Banya is látható az Állatkertben.

Egyébként Lilinek is már az ötödik kölyke a mostani. Korábbi utódai felcseperedve más állatkertekbe kerültek, Szegedtől egészen Párizsig. A mostani apróságról azt még nem tudni, hogy milyen nemű, így egyelőre nevet sem kapott még.

A lajhároknál egyébként nem ritka, hogy advent idején hozzák világra utódaikat: 2015-ben december 21-én született egy kölyök, 2012-ben pedig éppen december 24-én. Utóbbi egyébként a Natal nevet kapta, ami – érthető okok miatt – egyszerre utal a születésre és a karácsonyra is. Natal egyébként 2014 óta a Jászberényi Állatkert lakója.

https://services.maxima.hu/upload/images/55894/lajh001-696x522.jpg

https://services.maxima.hu/upload/images/55894/lajh002.jpg

Forrás:zoozoo.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.