6 rendkívül hűséges kutyafajta, akik mindig kitartanak a gazdájuk mellett
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A kutyákról egyébként is azt tartják, hogy hűségesek, de azért akadnak olyan fajták, amelyekre ez rendkívüli mértékben igaz!

Amikor kutyát fogadsz örökbe, a döntésednél nagyon fontos az, hogy a személyiségetek, életviteletek passzoljon egymáshoz. Hiszen egy állandó társaságot igénylő kutya nem érzi jól magát, ha a munkád miatt sokat vagy távol, de ezzel szemben akadnak olyan fajták, akik függetlenebbek, és jobban viselik az egyedüllétet.

Ami pedig igazán érdekes, hogy a kutyák nem csak azért ragaszkodnak hozzánk, mert kaját kapnak tőlünk, és otthont biztosítunk számukra. Különleges kötődés képes kialakulni ember és kutya között, amelyet kutatások is alátámasztottak. A ScienceDirect felméréséből derült ki, hogy a kutyák agyában a boldogság érzéséért felelős terület válik aktívvá, amikor megérzik a gazdájuk illatát, ami arra utal, hogy nagyon is vidámak lesznek, ha a gazdijuk a közelben van.

https://services.maxima.hu/upload/images/58877/kutya1.jpg
Akita
Az Akita híres függetlenségéről, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne rendkívül hűséges típus. Sőt, a listánkon ez a kutya rögtön ott van az első ötben, hiszen a gazdájukkal szemben rendkívül ragaszkodóak és tisztelettudóak. Nem véletlen, hogy Hachiko (a kutya, aki haláláig várta gazdáját a vasútállomáson) is egy Akita volt!
https://services.maxima.hu/upload/images/58877/kutya2.jpg

Golden Retriever

A világ egyik legnépszerűbb kutyafajtája nem csak békés természete és hatalmas intelligenciája miatt felkapott. Hiszen amellett, hogy barátságos és a gyermekekkel is megtalálja a közös nevezőt, a gazdájához mérhetetlenül hűséges marad.

https://services.maxima.hu/upload/images/58877/kutya3.jpg

Német juhászkutya

A legokosabb, legbátrabb kutyák között tartják számon ezt a fajtát, aki ráadásul a leghűségesebbek között is jelen van. Nem véletlen, hogy a rendőrségnél, katonaságnál egyaránt megbíznak bennük, és a legkomolyabb melókat is rájuk merik bízni.

https://services.maxima.hu/upload/images/58877/kutya4.jpg

Beagle

Nem csak megbízhatóak, de barátságosak, kíváncsiak, és nagyon játékosak a beagle kutyusok. Egyáltalán nem jellemző rájuk az agresszió, sőt, valójában kimondottan ragaszkodóak és hűségesek a családjukkal szemben.

https://services.maxima.hu/upload/images/58877/kutya5.jpg

Skót juhász

Lassie-t mindannyian ismerjük és szeretjük, a film pedig jól bemutatta, hogy mennyire hűséges fajtáról van szó. Ez a valóságban is így van: intelligens, ragaszkodó típus, akik bár szeretik a szabadságot, mégis igénylik a gazdájuk társaságát.

https://services.maxima.hu/upload/images/58877/kutya6.jpg

Boxer

Sokan félreismerik ezt a kutyafajtát, pedig egy igazán játékos, gyerekbarát típusról van szó. A Boxerek egyébként rendkívül türelmesek, ráadásul a gazdáikkal szemben tisztelettudók, és nagyon hűségesek is.

Forrás:joy.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.