Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
10 tündéri állat, aki kifejezetten lakásba való: tele vannak szeretettel, és a berendezést sem kapják szét


Helyszűkében sem kell lemondani a társaságukról.

Egy kisebb területű lakásban vagy egy szűkös albérletben sem kell feltétlenül lemondania az állatbarátoknak a házi kedvencek társaságáról, de mindenképpen érdemes körültekintően, a környezet adottságainak megfelelően választani.

Sajnos sokan beleesnek abba a hibába, hogy kedvtelésből vagy akár a gyerekek kívánságára az apró lakásban is nagyobb termetű és mozgásigényű állatot tartanak. Ez működhet, ha a gazdinak elég ideje és kitartása van a hatalmas sétákhoz, ellenkező esetben viszont gyakran a berendezés vagy rosszabb esetben az állat lelki egészsége bánja.Pici állatok pici lakásba.

Még egy pici lakásban sem kell lemondani a kedvencekről: sokféle apróbb, mégis szelíd, kedves állat közül lehet választani - ehhez a döntéshez viszont feltétlenül ismerni kell előzetesen az adott állat igényeit, szokásait, természetét és életmódját. A következő tíz pöttöm az élő bizonyíték arra, hogy nem csak a kutya és a cica lehet igazi egyéniség.

A kisállat-kereskedés felkeresése előtt pedig érdemes utánanézni annak is, hogy létezik-e az adott állatból fajtamentő szervezet, ők ugyanis amellett, hogy megkönnyítik a választást, az örökbefogadásban is segíthetnek.

1. Egy törpenyúl jól érzi magát a lakásban, ha néha szaladgálhat picit. Hat-tíz évig is élhet, ezért felelős gazdit igényel.


2. Örök kedvenc a tengerimalac: kötődésük, szelídségük mellett mókás szokásaik is népszerűvé teszik őket. Tiszták, okosak.


3. A csincsilla barátságos, de az előzőeknél akaratosabb, ezért türelmes gazdinak ajánlott. Nyolc-tíz évig élhet, igényli a társaságot és a mozgást.

4. Egy degu megszelídítéséhez sok törődés szükséges, kézhez szoktatva viszont kedves háziállat. Kellően nagy teret és kellemes meleget igényel. Az óvatos gazdi mellett hat-kilenc évig elélhet.


5. Sokan viszolyognak a patkányoktól, pedig háziasított változatuk kellő törődéssel okos, tanítható, ragaszkodó társsá válik. Szereti a társaságot, de megfelelő környezetben is csak kettő-négy évig él.

6. A hörcsögök népszerű, játékos, vidám kisállatok, viszont sajnos megfelelő étkezés és környezet biztosításával is csak néhány évig élnek.

7. A vadászgörény rengeteg törődést igényel, de okos, kíváncsi, bátor és a gazdihoz érzelmileg is kötődő kedvenc. Imád játszani, de sétáltatni is lehet. Hat-tíz évig él.


8. Aranyos külseje teszi kedveltté a csíkosmókust, bár sosem lehet olyan barátságos, mint az előbbiek. Nem olcsó, nagy a helyigénye, sok törődéssel viszont kézhez szokik. Öt-nyolc évig él.

9. Kevés mókásabb külsővel megáldott háziállat létezik a kaméleonoknál, de speciális körülményeket, így párás levegőt, meleget és sok türelmet igényel. Négy-hat évig él.


10. A szakállas agáma olyan, mint egy lakásban tartható minisárkány. Egzotikus hüllő, ami akár 30-50 centiméter hosszúra is nőhet. Meleg, párás otthon biztosításával 12-14 évig is élhet.

Forrás: femina.hu


 
 
EGYPERCES - ÁLLATBARÁT levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.